Rapport från biodlarträff på blivande parningsstation

DSC_5046 DSC_5048 DSC_5053 DSC_5054 DSC_5068 DSC_5071 DSC_5072 DSC_5074Idag, 11 juni,  fick vi besöka Stefan Sandbergs blivande parningsstation som han håller på att anlägga i Berg.

Vi träffades först hemma hon honom, i Trefoten, Hammarstrand. Under tiden vi väntade in alla som skulle följa med till Berg, så tittade vi på Stefan och Samuels dadantkupor. Stora kupor tyckte nog vi som har “vanliga lågnormal-storlek” på våra kupor.

När alla kommit – vi blev 8 personer totalt – så får vi till Berg. Ett vackert litet ställe mitt i skogen. Väl där möttes vi av KNOTT i stora mängder. Dom blev överförtjusta över vår visit och festade loss rejält på oss 😉

Stefan visade hur han satt upp elstängsel för att hålla björn borta. Eltrådar löpte inte bara mellan de stora stängselstolparna utan även upp längs med dem. Detta för att undvika att björnar ska knuffa omkull stolparna för att ta sig igenom stängslet.

Så fort vädret tillåter och drottningarna är klara för utsättning, så kommer Stefan att placera ut apideor, bland annat på stängselstolparna.

Knotten blev nog besvikna när vi tog vår tillflykt in i ett av gårdens hus när vi skulle fika, men vi var tacksamma över att slippa dela med oss av vårt blod till de små gynnarna.

När vi fikat och pratat klart om blommor och bin, så var vi nog alla väldigt nöjda med dagens biodlarträff.

Tack Stefan för att vi fick komma, och tack övriga som ville komma och träffas denna lite småkyliga, knottiga dag!

Nästa biodlarträff har vi hos Yngve,
KONSTSVÄRM
Dag: Lördag 9 juli
Tid: Kl. 13.00
Plats: Överböle 146, Hammarstrand

Yngve Olsson berättar om fördelarna med att göra en konstsvärm och visar hur det går till. Ingen föranmälan krävs och biodlarföreningen bjuder på fika.

OBS! Ta med skyddskläder.
VÄLKOMNA!